SKŁAD
-ok.50gr listków bazylii-mniejwiecej 2 szklanki
-2 ząbki czosnku
-50gr sera parmezanu
-orzeszki pinii,ziemne lub nawet włoskie-ja dodaję ok.20gr ale często zmieniam ilość w zależności od smaku
-ok.50-60ml oliwy z oliwek
-sól,pieprz
Listki bazylii umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Do blendera włożyć orzechy i zmiksować,następnie dołożyć ser i czosnek a następnie listki bazylii.Na koniec dodać oliwę i energicznie wymieszać.Doprawic solą i pieprzem i to naprawdę już wszystko!!!Jeśli nie macie blendera wystarczy rozetrzeć wszystko w moździerzu.
Zdjęcia coraz ładniejsze, a pesto - na sam widok ślinka leci :)))
OdpowiedzUsuńSmacznie to wygląda ! Na pewno spróbuję zrobić !!
OdpowiedzUsuń